Det finnes mange måter å gjenvinne på

 

Hvert år kastes det flere tusen kilo med klær i Norge. Årlig ligger det igjen overflødige klær som ikke blir solgt i butikkjedene. I tillegg finnes det også en god del brukte klær som bare blir kastet. Å gjenvinne klær kan man gjøre på mange måter. Man kan donere klær til organisasjoner som sørger for at de blir gitt til trengende familier, man kan lage tepper av dem og man kan levere dem inn til klesbutikker.

20 000 kg klær kastes årlig

hva gjør du med de gamle klærne dine? Det er spørsmålet som Framtiden i Våre Hender stilte seg i rapporten de lagde. De fant ut at mengden klær som kastes i Norge og Sverige er 20 000 kg årlig. Det er ganske mye og da må man jo spørre seg selv om man faktisk kan gjøre miljøet en tjeneste ved å gjenvinne overflødige og brukte klær. Det er mulig, og flere kleskjeder er allerede i gang med en slik tankegang.

Kjøp nye klær med god samvittighet

Det bør ikke være forbundet med dårlig samvittighet å kjøpe nye klær fra merker som ralph lauren eller andre. Men vi kan alle være med på å sørge for at brukte og overflødige klær blir gjenvunnet. Når kjedene nå også begynner å lage innsamlingsplasser i butikkene, der du kan levere brukte og overflødige klær, er det også enklere å være mer bevisst på hvordan man behandler tekstiler man ikke lenger trenger eller bruker. Da er man med på å tenke på miljøet også når det kommer til det vi har på oss.

exploore