Hvordan blir fremtiden?

Jente med kanin i gresset

Det er usikkert for mange å skulle se inn i fremtiden. Dagens arbeidsmarked er ikke akkurat på topp, selv om norske arbeidstagere er heldigere enn de fleste. Når det gjelder naturens fremtidsutsikter så er de nok enda mørkere enn de som gjelder for arbeidslivet. Vi vet at polisen holder på å smelte og at mange ulike dyrearter er i fare for utryddelse. Det er er her vi må bli enda flinkere til å tenke miljøvern i hverdagen. Ikke bare fører dette til en grønnere hverdag, men det kan også føre til økonomiske besparelser. Gjenvinning er veldig viktig for en bedre fremtid. Dersom vi greier å gjenvinne alt det vi produserer i stedet for å kaste det, da er vi kommet et godt stykke på vei.

Besparelser og gjenvinning

Det er viktig å ha solide vinduer for å redusere energibruken i husetFerdig oppusset hus på lande. Dersom huset er godt isolert, men vinduene har enkle glass eller er for gamle, da kommer det utrolig mye kald luft inn i rommene. Vinduer og vegger bør tas like mye på alvor når man bygger eller pusser opp et hus. En hel vegg med vinduer kan isolere akkurat like godt som en vanlig vegg, og i tillegg slippes det inn mer sollys. Dette lyset varmer igjen opp rommene, og dine utgifter til oppvarming blir enda lavere. For at våre barn skal kunne se lyst på fremtiden må vi som er foreldre i dag tenke miljøvern i hverdagen. På denne måten sparer vi ikke bare penger, men vi lærer også opp barna til en grønn livsstil.

Barneoppdragelse for fremtiden

Barn er fremtiden – men hva om våre barn ikke har lært noe om å ta vare på jorden? Hvilken fremtid snakkes det om da? Det er her gode voksne eksempler kommer inn. Foreldre og besteforeldre som lærer barna at man kan leve i takt med naturen og skape en grønnere fremtid. Det handler ikke bare om å lære barna opp i sortering av avfall eller å slå av lysene når de går ut av et rom. Det handler også om å ta dem med ut i naturen. La dem bli kjent med ulike dyrearter på nært hold og la dem få oppleve spennende aktiviteter ute i friluft. På denne måten får de lyst til å tenke på jordens fremtid.

exploore